Road Trip West-Canada

Whistler, Vancouver & the Rocky Mountains

23 februari 2015

Paul van der Heyde

23 februari 2015

In april 2014 (alweer bijna een jaar geleden!) hebben we, tijdens de paasvakantie, een 2-weekse road trip door West-Canada gemaakt. We wisten dat het weer, in april, daar alle kanten opkan. Zowel qua zon, regen, sneeuw en temperatuur. We hebben het allemaal gehad, maar beter kon het wel niet zijn!

Enkel op de eerste dag hevige regen toen we naar Whistler reden. In Vancouver zelf hebben we de drie dag zon gehad en aangename temperaturen. In de Rockies hebben we zowel zon als sneeuw (en soms hevige sneeuw) gehad, maar bijna altijd op het juiste moment 🙂

Ons vervoer voor de rondreis in West-Canada

Chevrolet Equinox AWD

Whistler

Eerste stop van onze road trip was Whistler. Na de landing in Vancouver, de auto ophalen bij Alamo en wat voorraad opslaan (water, fruit, energierepen, etc.) was het doorrijden naar Whistler, BC. Gezien de periode hebben we voor een degelijke auto gekozen met AWD (Chevrolet Equinox). Met de sneeuw in de Rockies was het zeker geen slechte keus. Trouwens, wat een zalige auto om mee te rijden 🙂

Whistler is een prachtig skioord met genoeg lekkere en gezellige restaurants en bars. Er zijn twee bergen (Whistler Mountain en Blackcomb Mountain) met meer dan genoeg pistes om volop te kunnen boarden. Plusv doordat het oord niet zo hoog is, liggen er massas pistes tussen de bomen. Zalig! (En het is Canada, dus het is wel vrij sneeuwzeker 😉 )

De weg tussen Vancouver en Whistler is een prachtige baan langs het water (Sea-to-Sky Highway).

Vancouver

Vancouver is een prachtige stad. De mooiste stad die ik tot nu toe gezien heb (met San Francisco op een tweede plaats 🙂 ). Toegegeven, we kwamen wel op een ideaal moment, want alle bomen in (en rond) Vancouver stonden in bloei. Maar zelf los daarvan heeft Vancouver zoveel te bieden dat je keer op keer met plezier zou terug gaan.

Downtown Vancouver

Zicht vanaf de Vancouver Lookout

Enkele hoogtepunten die we gedaan hebben zijn Stanley Park, Capilano Suspension Bridge Park, Granville Island, Downtown Vancouver en een Whale Watch Tour in Richmond.

Vancouver Skyline

Downtown Vancouver

Zicht vanaf Stanley Park

Alberta & de Rocky Mountains

Banff National Park

Na Vancouver zijn we de Canadian Rockies ingereden met als eerste stop Banff National Park. Dit, samen met Jasper National Park, is echt een van de mooiste nationale parken die ik tot nu toe gezien heb! Daar komt nog eens bij dat Banff zelf een supergezellig stadje is. Hier wil je zeker enkele nachten verblijven.

Toen wij er waren (april) waren de meeste meren nog vervrozen, wat het wel een ander zicht gaf dan de turqoise meren zoals in de boekjes. Niet minder mooi, maar wel anders 😉 Alleen wil ik nu wel nog eens terug gaan in de zomer! 😀

Enkele hoogtepunten in Banff National Park waren Lake Louise, Johnston Canyon, Vermilion Lakes en een dog sledding tour vanuit Canmore (wij hebben gekozen voor Snowy Owl Dog Sled Tours).

De dog sledding tour was een super ervaring! De staff was heel behulpzaam en vriendelijk en de honden waren duidelijk heel goed verzorgd en getraind. Enige nadeel is dat ik nu ook een Husky wil :-p

Icefields Parkway & Jasper National Park

Medicine Lake in Jasper National Park

Medicine Lake

Jasper National Park

Beide nationale parken zijn verbonden met de de Icefields Parkway. Deze weg wordt gezien als een van de mooiste wegen ter wereld en je kan al rap zien waarom. Prachtige bergtoppen en meren wisselen elkaar, om de 5 minuten, af. Reken hiervoor zeker een hele dag in, want achter elke bocht wil je stoppen om te genieten van het uitzicht! Er zijn trouwens genoeg stopplaatsen en parkings waar je kan genieten van het uitzicht of een wandeling starten naar een meer.

Ingesneeuwd wandelpad langs de Icefields Parkway

Jasper National Park is ook zo’n pareltje in de Canadese Rockies. Hoewel het stadje zelf minder voorstelt heb je hier meer dan genoeg prachtige natuur om in te gaan wandelen.
Enkele hoogtepunten hier waren Maligne Canyon en Maligne Lake, Medicine Lake en Athabasca Falls.

Foto’s zijn gemaakt met een Nikon D600 met een 16-35 f4 (welke ik mocht lenen van @gewoonstijn), een 24-120 f4 en een 70-200 f4. Ondertussen ben ik volledig overschakeld van Nikon naar Fuji (meer hierover in een latere post).