In juli 2013 zijn mijn vrouw en ik getrouwd. Voor onze trouwreis zijn we voor 3 1/2 week naar  de VS geweest. Lees het eerste deel hier: onze trouwreis in Oahu, Hawaii.

Deel twee van onze reis was een road trip door Californië (en Las Vegas). We zijn gestart in Los Angeles en Newport Beach om dan door te gaan naar San Francisco (met een korte stop in Santa Cruz), Yosemite, Sequoia & Kings Canyon National Park en Las Vegas om uiteindelijk terug te eindigen in Los Angeles.

half-dome

Half Dome in Yosemite, te zien vanaf Glacier Point

Newport Beach

Eerste stop was Newport Beach en Los Angeles. Relaxen in Newport Beach, sightseeing en shoppen in Los Angeles. De ideale combinatie 😉

 

Los Angeles

Santa Monica, Beverly Hills, Sunset Boulevard, Hollywood … Ideaal om te gaan shoppen, sightseeing en een film meepikken in een van de vele cinema’s in Hollywood. Deze keer zijn we naar ArcLight Cinemas geweest.

santa-monica-pier

 

Big Sur

Prachtige autorit naar het noorden (volgende stop is Santa Cruz), via de Highway 1 doorheen Big Sur.

Santa Cruz

De Santa Cruz Beach Boardwalk is zeker de moeite waard in de (late) namiddag tot zonsondergang. Goeie burgers kan je eten in Woodies Cafe op de pier (wharf), daar niet ver vandaan. Voor we vertrokken naar San Francisco, hebben we eerst nog een stop gemaakt in het Santa Cruz Surfing Museum. Er stond goeie swell, dus nog even kunnen genieten van de local surfers bezig te zien.

San Francisco

San Francisco is een prachtige stad! Alleen heb je hier in de zomer veel kans op mist. Heel veel mist. Blijkbaar, hoe warmer het binnenland, hoe meer mist en hoe kouder San Francisco wordt. ’s Avonds is het dan geen overbodige luxe om een (of meerdere) dikke trui(en) bij te hebben. Spendeer zeker eens de avond in Fischerman’s Warf en Pier 39. Restaurants op Pier 39 zijn wel tot 4 keer zo duur als kraampjes aan Fisherman’s Warf, maar ze hebben elk hun charme 🙂
Tip: neem eens een Clam Chowder in Bread Bowl op Fisherman’s Warf!

Yosemite National Park

Yosemite is een van de mooiste natuurparken die ik al gezien heb. Het park nog maar binnenrijden, via de westelijke toegang, toont de indrukwekkende vallei (Tunnel View), omringd door de granieten rotsen El Capitan en Half Dome.

yosemity-tunnel-view

Tunnel View in Yosemite

Sequoia & Kings Canyon National Park

Ten zuiden van Yosemite ligt Sequoia & Kings Canyon National Park. Thuishaven voor de imposante mammoetbomen, gekend als Sequoias.

 

Las Vegas

las-vegas-strip

Hoewel Las Vegas in Nevada ligt, is een road trip door California niet compleet zonder een stop in Las Vegas. Reken in de zomer wel veel zwembadtijd in 😉 Wij verbleven in het MGM Grand en wat een zalig zwembad was dat! ’s Avonds is er dan meer dan genoeg te doen om de stad te verkennen. De vorige keer verbleven we in het Hard Rock Hotel, en hoewel parking overal gratis is, heeft een hotel aan de Strip toch z’n voordelen. Zeker in zo’n drukke stad aangenaam om ’s avonds te voet te Strip (en al z’n hotels) te kunnen bewonderen!