Ondertussen is het al even geleden, maar in juli 2013 zijn mijn prachtige vrouw en ik getrouwd. Aangezien we beide gek zijn van de States was onze huwelijksreis vrij snel gekozen. Een week Hawaii (Oahu) en 2 1/2 weken road trip door Californië.

Na bijna 30 uur reizen (tussenstops inbegrepen) zijn we geland in Honolulu, Hawaii, de vijftigste staat van de VS. Prachtig land, zalig klimaat en als we ooit de kans krijgen om terug te gaan zullen we geen 5 minuten moeten nadenken 🙂

Waikiki beach en Diamond Head

Ons hotel lag in Waikiki en op nog geen 3 min wandelen van Waikiki Beach. Relaxen, eten, surfen …  alles kon je hier doen. ’s Avonds was er dan natuurlijk tijd om langs de winkelstraten van Waikiki te wandelen.

waikiki-beach

Zicht op Waikiki vanaf Diamond Head

Vanuit Waikiki beach heb je altijd zicht op Diamond Head. Diamond Head is een krater van de Koʻolau Range vulkaan. Hier kan je een leuke hike doen langs de flank van de krater, perfect om de voormiddag mee op te vullen. Je wordt beloond met prachtige zichten van de oceaan en Waikiki Beach.
Tip: ga zo vroeg mogelijk om het meeste volk te vermijden.

Oahu’s North Shore

De North Shore is de thuishaven voor ’s werelds beste golfsurfers. Maar in de zomer trekken die naar andere oorden, want dan is het hier precies een meer. Desalniettemin een magische plaats en unieke beleving om op de stranden van Waimea Bay en Banzai Pipeline te staan.

north-shore-pano

Neem zeker ook eens een bezoekje aan Waimea Vallea. Hier vind je botanische tuinen en bovenaan een meertje met waterval (Waimea Falls) waar je kan zwemmen.

Kualoa Ranch

Kualoa Ranch Tours voorziet allerhande tours met paard, ATV, quads, boot, etc. doorheen het prachtig stukje land van Kualoa. Wij hebben voor een horseback tour (met paard dus) doorheen de Kualoa Valley. De tour gaat doorheen de vallei waar scenes van ondermeer Jurassic Park, Lost en Godzilla zijn gefilmd. Super ervaring en zeker een aanrader als je hier ooit mag zijn!

Manoa Falls

Onze hike doorheen het regenwoud naar Manoa Falls was zalig. De wandeling was niet zwaar en het uitzicht op sommige momenten was prachtig en soms zelf surrealistisch. Op een gegeven moment waren we aan het lachen dat er elk moment een dinosaurus kon passeren. Achteraf heb ik dan gelezen dat ook hier bepaalde scenes van Jurassic Park en Lost opgenomen waren 🙂

Pearl Harbor

Een trip naar Oahu, is niet compleet zonder een bezoek aan Pearl Harbor. Je kan hier gerust een hele dag of langer spenderen met vanalles te bezoeken (USS Missouri, USS Arizona Memorial, Duikboot, Aviation Museum, …). Aangezien we zoveel mogelijk van het eiland wouden zien, hebben we gekozen om enkel de USS Missouri (Mighty Mo) te bezichtigen, het laatste battleship ooit gebouwd.

Alle foto’s zijn genomen met een Nikon D7000 (ondertussen ingeruild voor een D600) en 24-120 f4