9 dagen vakantie Florida

Florida Keys & Miami

22 april 2015
reizen, USA

Hoogtijd om nog onze korte vakantie naar Florida (in juli 2014) te documenteren.
Het was een trip van 9 dagen, waarvan  4 in de Florida Keys en 5 in Miami (Fort Lauderdale om precies te zijn). Hoogtepunt was toch wel de Florida Keys, met Key West. Volgende keer gaan we daar toch iets langer blijven, denk ik 🙂

Florida Keys

Key West

Vooral om wat te relaxen zijn de Floriday Keys ideaal! Het beste is om te verblijven op Key West, want daar is het meeste te beleven. Er zijn genoeg hotels op andere Keys, maar dat wil zeggen dat je dan ’s avonds telkens de auto moet nemen naar Key West, voor een gezellige avond. In Key West is, trouwens, elke avond genoeg te beleven: Duval Street met z’n talloze bars en restaurants of Mallory Square om een typische Key West zonsondergang te zien, zijn maar enkele voorbeelden!

Een van de hoogtepunten van ons verblijf in Key West, was de Island Adventure Tour & Sunset Combo van Fury. Tijdens deze tour ga je snorkelen, kajakken en SUP’en … allemaal in een super relaxte sfeer. Tussendoor krijg je drank, snacks, vers fruit en broodjes. Er is ook een moment waar je kan chillen op een zandbankje (enkele meters breed) in het midden van de zee. Achteraf kun je op de boot van de zonsondergang genieten, vooraleer je terug aanmeert in Key West.

Bahia Honda State Park

Veel zandstranden zijn er niet in de Florida Keys. Er zijn er een paar, maar je moet ze uitzoeken. Wij zijn naar Bahia Honda State Park (Big Pine Key) en Fort Zachary Taylor State Park (Key West) geweest voor wat zandstranden. Bahia Honda State Park is een prachtig natuurpark (betalend, 8 dollar/auto) om een namiddag te spenderen. Het eerste stukje strand die je tegenkomt is wat drukker, maar je hebt een heel cool uitzicht op de oude brug.
Ben je bereid iets verder te wandelen (in de hitte), dan kom je uiteindelijk wel een stuk strand tegen waar je helemaal afgezonderd bent. Leuke extra aan Bahia Honda State Park is dat je hier tientallen meters ver in zee kan wandelen omdat het overal zo ondiep is. Goed om eens wat “af te koelen”, maar met water van 28° is dat niet altijd even makkelijk :-p

Fort Zachary Taylor State Park was ook betalend (ik denk 5 dollar/auto), maar zeker de moeite waard. Het water is hier dieper en er is meer variatie aan visjes, dus breng zeker je snorkels mee!

Big Pine Key & West Summerland Key

Als landschapsfotograaf wou ik natuurlijk  ook wat natuurfoto’s. Daarvoor is Key West wat te druk en teveel bebouwd. Wat vroeger opstaan en iets verder rijden is dan de boodschap. Een goede 45 min. rijden van Key West liggen Big Pine Key en West Summerland Key. Hier heb ik, na wat research, enkele mooie plaatsen gevonden voor wat zeelandschap foto’s.

Kleine tip: vergeet geen muggenspray mee te nemen 😉 Eén ochtend zat ik blijkbaar in een zwerm muggen die de grootte hadden van fruitvliegjes. Maar hoe klein ze ook waren, die kleine rotzakken konden goed steken 🙂 Ik had uiteindelijk meer dan 300 muggenbeten (m’n vrouw is beginnen tellen, maar na 200 hebben we maar een schatting gemaakt van de rest) 🙂

Miami

Fort Lauderdale

Hoewel ik makkelijk twee weken zou kunnen chillen op de Florida Keys, kan je niet naar Florida komen en Miami overslaan 🙂 Verblijven in Miami zelf leek ons wat te druk, dus was Fort Lauderdale de ideale uitvalbasis. Ideaal om van daaruit te vertrekken naar Miami, de Everglades en Naples. Maar Fort Lauderdale zelf heeft ook genoeg te bieden met enkele shopping malls en de Las Olas Boulevard met allerhande bars en restaurants. Erg veel tijd hadden we niet, dus veel tijd hebben we niet gespendeerd in Fort Lauderdale zelf.

Miami Beach & Downtown Miami

Wil je gaan eten (of feesten in Miami), dan is Miami Beach de plaats bij uitstek. Talloze bars en restaurants zijn te vinden naast het strand langs de bekende Ocean Drive. Deze straat is zo gekend vanwege al de gebouwen die opgetrokken zijn in Art Deco stijl. Zeker de moeite waard. Wees wel bereid om een groot deel van je tijd bezig te zijn met parkeerplaats te zoeken 😉

Naples

Is Miami Beach voor de feestende jeugd, dan is Naples voor de senioren op rust 🙂 Oké … dit is misschien wat overdreven, maar het is hier zo rustig dat je echt wel denkt om met je pensioen hier een appartementje te kopen en elke dag aan het strand te spenderen. Het zou me trouwens niet verwonderen dat het echt wel zo is. (Al moet je volgens mij wel een heel deftig pensioen hebben om hier iets te kopen! 🙂 )

Maar dat neemt niet weg dat het echt de moeite is om hier een dagje (en een avond) te spenderen. Overdag kan je relaxen op een groot, prachtig, wit zandstrand met helder blauw water. ’s Avonds kan je rustig iets gaan eten en genieten van een schitterende zonsondergang aan de pier.

Die avond Naples (aan de Naples Pier) hebben we trouwens een van de mooiste zonsondergangen gezien.

Everglades National Park

Een bezoek aan Everglades Nation Park mag niet ontbreken bij een reis naar (zuid) Florida. Gezien de beperkte tijd zijn we één dagje geweest. In de voormiddag hebben we een fietstocht gemaakt vanaf Shark Valley Visitor Center (dezelfde route kan je ook via een busje doen voor wie het te warm is). Langs de fietsroute kom je verschillende alligators tegen die liggen te zonnen (soms maar enkele meters van de baan).

Na de middag hebben we een tour geboekt met een hovercraf … CSI Miami style 🙂 Langs de baan liggen een heleboel bedrijfjes die een hovercraft tour aanbieden. Je hoeft maar een te kiezen die je wil. Wij hebben gekozen voor Everglades Safari Park. Hier kreeg je naast een tour ook nog een kleine show met wat uitleg over de alligators.

PS: Foto’s werden gemaakt met een Nikon D600 (met 24-120 f4) en een Fuji X-M1. Bij thuiskomst was ik zo onder de indruk van de foto’s van die kleine Fuji X-M1 dat ik vrij kort daarna volledig overschakeld ben naar Fuji. Meer hierover in een latere post 😉