jokulsarlon-3

Jökulsárlón bij zonsondergang, IJsland

145,00395,00

Wissen
SKU: Niet beschikbaar Categorieën: , Tag:

Productbeschrijving

Jökulsárlón, IJsland

Jökulsárlón, het bekendste en grootste gletsjermeer in IJsland, dicht bij het nationaal park Skaftafell.

Om met zoveel mogelijk geslaagde foto’s terug te keren, heb ik dagelijks het weerbericht gevolgd voor de meeste kans op mooie zonsop- en ondergangen. Na m’n eerste shoot aan Kirkjufell heb ik een hele dag gereden van de Snæfellsnes peninsula tot aan Skaftafell (om dan naar Jökulsárlón te rijden). Want hier was de meeste kans op open hemel met wat wolken.

Een keuze waar ik geen moment spijt van gehad heb! Toen ik toekwam aan Jökulsárlón zag het er al prachtig en veelbelovend uit, maar elk moment dichter bij zonsondergang explodeerde de lucht met kleuren. Een prachtige zonsondergang die maar bleef duren (dankzij de komende midzomerzon).

Deze foto was echter wel een van de meest uitdagende foto’s om te verwerken en heb ik meerdere malen opnieuw herwerkt, tot ik tevreden was van het resultaat. Vooral de intens gekleurde lucht gaf de meeste moeilijkheden (wij fotografen zijn precies nooit content :-p ), maar elke keer was de foto precies “overgesatureerd”. Het uiteindelijke resultaat staat nog steeds bol van de kleuren, maar is echt heel dicht bij hoe het was. Echt een prachtig zicht!

Pas na 1 uur heb ik beslist om op te kramen, een powernap te doen en om 3u terug op te staan voor de zonsopgang.

Foto verkrijgbaar in: Fine art Print, Canvas en Metal Print.

Meer info over de verschillende afwerkingen